Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ημαθία : Αθώος ο ιερέας της Αγ. Βαρβάρας για την "υποδοχή" προσφύγων με... γουρουνοκεφαλές

Αθώο κήρυξε το δικαστήριο τον ιερέα της Αγ. Βαρβάρας Βέροιας, αρχιμανδρίτη Ευλόγιο.

Ο π. Ευλόγιος αντιμετώπιζε κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2016, στο πρώην στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου».
Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο του verianet.gr και του veriotis.gr, την ώρα που έφτασε στις Βαρβάρες το πρώτο λεωφορείο με τους Σύρους πρόσφυγες από την Ειδομένη, κάτοικοι της περιοχής ανέβηκαν στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας τη διέλευση του λεωφορείου, άρχισαν να γιουχάρουν και να πετούν γουρουνοκεφαλές.
veria0.jpg
veria1.jpg
Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης κατέθεσε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας, κ. Τουλίκας ο οποίος την εποχή εκείνη είχε τη γενική αστυνομική διεύθυνση του νομού.
Όπως είπε, ο π. Ευλόγιος είχε δεχτεί πολλή άδικη «λάσπη» εκείνες τις μέρες. Ο ιερέας της Αγ, Βαρβάρας όχι μόνο συνέβαλε αποφασιστικά στο να εκτονωθεί η ένταση των ημερών, αλλά και πρωτοστάτησε σε ενέργειες συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στο κέντρο υποδοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΜΑΘΙΑ : Σοβαρό τροχαίο στην Ημαθία - Νταλίκα συγκρούστηκε με φορτηγάκι

Νταλίκα με οδηγό άντρα σκοπιανής καταγωγής, ξέφυγε από την πορεία της και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες.

Ημαθία : Χειροπέδες σε δύο άνδρες για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης (ΦΩΤΟ)

Κατασχέθηκαν πάνω από 7 κιλά κάνναβη, καθώς και εργαλεία καλλιέργειας, ξήρανσης και συσκευασίας κάνναβης

Αθλητισμός : Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας: Δώσε πάσα στην αγάπη

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου Βέροιας στις χαρούμενες μέρες που πλησιάζουν δείχνει ξανά το κοινωνικό της πρόσωπο προσφέροντας για τις ανάγκες   για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΊ" διάφορα παιχνίδια κ.α  Αναλυτικά η ανακοίνωση